POSTOJNA

Stanovanjska skupina "VEZI" v Postojni je bila ustanovljena maja 2005. Nahaja se v tretjem nadstropju Dijaškega doma Srednje gozdarske in lesarske šole. Prostori sprejmejo 10 stanovalcev, eno dodatno ležišče pa je namenjeno namestitvi uporabnika v stiski. Okolje omogoča edinstvene pogoje za vključevanje stanovalcev v vsakdanje življenje in aktivnosti lokalne skupnosti. Poleg vsakodnevnih aktivnosti se stanovalci vključujejo tudi v aktivnosti šole, ki so zelo pestre. Širša skupnost je program zelo lepo sprejela, tako da se je uspel umestiti v lokalno sredino, kar dokazuje obojestransko sodelovanje in koristi. Stanovalci se vključujejo v aktivnosti širše skupnosti, ki jim omogoča pestro izbiro aktivnosti. Na razpolago imajo knjižnico, e-šolo, Zavod za zaposlovanje in pester izbor javnih prireditev. Popestritev vsakodnevnih aktivnosti pa nam omogoča tudi dobro sodelovanje s prostovoljci, ostalimi nevladnimi organizacijami in programom Mreža dnevnih centrov "VEZI", ki ponujajo pestro izbiro delavnic, v katere se uporabniki lahko vključujejo.

STANOVANJSKA SKUPINA POSTOJNA
Tržaška 36 6230 Postojna

tel. (05) 726 48 00

Strokovna vodja: mag.Katarina Tomažič, 031-649-288
Strokovna delavka: Marica Ikanovič, univ.dipl.soc.del.
Strokovna sodelavka: Ester Ržen

september 09 113