PROJEKT ZDRAVA ŠOLA NA OSNOVNA ŠOLA PIVKA

PROJEKT ZDRAVA ŠOLA NA OSNOVNA ŠOLA PIVKA

Šolski tim osnovne šole Pivka je v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje, območne enote Koper organiziral

3. TRADICIONALNO PRIREDITEV »ZDRAVJE, NAJVEČJE BOGASTVO« s poudarkom na vsebinah rdeče niti Zdravih šol »DUŠEVNO ZDRAVJE«

na katero smo kot izvajalci bili povabljeni h sodelovanju tudi mi.

Preberi več

MEDNARODNA KONFERENCA O DEINSTITUCIONALIZACIJI

Grand hotel Union, Ljubljana, 19. junij 2015

Društvo »VEZI« se je tudi letos udeležilo Mednarodne konference o deinstitucionalizaciji, ki je potekala 19. junija v Grand hotelu Union v Ljubljani.

Pred letom dni je bila na Brdu pri Kranju organizirana s strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti letošnja pa s strani MDI-mreže za deinstitucionalizacijo.

Preberi več

Duševno zdravje v skupnosti

Duševno zdravje v skupnosti se je razvilo v zadnjih desetletjih kot premik ljudi z duševno stisko zaprtih v bolnišnicah in drugih institucijah v vsakdanja okolja v skupnosti.

Duševno zdravje v skupnosti torej pomeni premik (iz bolnišnic v skupnost) in družbeno gibanje uporabnikov in strokovnjakov, z namenom da zagotovijo dostojnejše življenje in boljše storitve.

Duševno zdravje v skupnosti ima tako kot vsako gibanje svoje ideale in cilje. Čeprav smo nekatere izmed njimi že skoraj pozabili ali opustili, ostajajo še vedno motor in lepilo konstistentnosti tega polja.

Preberi več

Ruby Wax: Kaj je tako smešnega pri duševni bolezni?

Imam 99 težav... paraliza je le ena od njih

Iz-hod dokumentarni film

DS - Socialna varnost uporabnikov s težavami v duševnem zdravju

DRŽAVNI SVET Skrb za duševno zdravje (S-TV Skledar)